Çerkez Böreği
Malzemeler:
5 su bardağı un + yarım su bardağı toparlamak için
1 adet yumurta
1,5 su bardağı su
3 çay kaşığı kaya tuzu
1 paket karbonat
İç Harcı için;
2 adet orta boy soğan
300 gr kıyma
Çeyrek demet maydanoz
Kaya tuzu
Karabiber
Kırmızı pul biber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Haşlamak için;
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
İç harcı için soğanı robottan geçirin ya da yemeklik doğrayın.
Kıymalarla birlikte soğanı tavaya alın ve sıvıyağı ekleyin.
Tuz, karabiber, kırmızı pul biberi ilave ederek suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Ocaktan aldığınız harca kıydığınız maydanozları ekleyin ve karıştırarak soğuması için kenara alın.
5 su bardağı unu yoğurma kabına alın. Üstüne yumurta, su, karbonat ve tuzu ilave ederek toparlanıncaya kadar yoğurun.
Toparlanan hamuru unladığınız tezgaha alın ve yarım su bardağı unu azar azar ekleyerek tele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 2 parçaya bölün. Unladığınız tezgahta oklava yardımıyla açın.
Açtığınız hamurdan su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesin.
Her hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı iç harcı koyun ve kapatarak uçlarını açılmayacak şekilde bükün.
Bol yağ koyduğunuz tavada önlü arkalı kızartın.
İsteğe göre yeşilliklerle servis yapın.
Afiyet olsun.
Çerkez Böreği
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 13, 2022
Rating:
Hiç yorum yok