Çerkez Böreği


Malzemeler: 
5 su bardağı un + yarım su bardağı toparlamak için 
1 adet yumurta 
1,5 su bardağı su 
3 çay kaşığı kaya tuzu 
1 paket karbonat 

İç Harcı için;
2 adet orta boy soğan 
300 gr kıyma 
Çeyrek demet maydanoz 
Kaya tuzu
Karabiber 
Kırmızı pul biber 
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 



Haşlamak için;
Kızartmak için sıvıyağ 

Yapılışı: 
İç harcı için soğanı robottan geçirin ya da yemeklik doğrayın. 

Kıymalarla birlikte soğanı tavaya alın ve sıvıyağı ekleyin. 

Tuz, karabiber, kırmızı pul biberi ilave ederek suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 

Ocaktan aldığınız harca kıydığınız maydanozları ekleyin ve karıştırarak soğuması için kenara alın. 

5 su bardağı unu yoğurma kabına alın. Üstüne yumurta, su, karbonat ve tuzu ilave ederek toparlanıncaya kadar yoğurun. 



Toparlanan hamuru unladığınız tezgaha alın ve yarım su bardağı unu azar azar ekleyerek tele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 

Hamuru 2 parçaya bölün. Unladığınız tezgahta oklava yardımıyla açın. 

Açtığınız hamurdan su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. 

Her hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı iç harcı koyun ve kapatarak uçlarını açılmayacak şekilde bükün. 

Bol yağ koyduğunuz tavada önlü arkalı kızartın. 

İsteğe göre yeşilliklerle servis yapın.

Afiyet olsun.


Çerkez Böreği Çerkez Böreği Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 13, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok