Piliç Topkapı

 Malzemeler: 
Tavuk için; 
4 adet Tavukgöğsü derili ve kanat kemikli 
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 
Toz kırmızıbiber 
Kaya tuzu 
Karabiber 



İç pilav için; 
2 su bardağı pirinç 
3 su bardağı tavuk suyu veya su 
1,5 yemek kaşığı tereyağ 
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 adet orta boy soğan 
1 yemek kaşığı çam fıstığı 
1 yemek kaşığı kuşüzümü 
1 tatlı kaşığı tuz 
Yarım tatlı kaşığı şeker 
Yarım tatlı kaşığı karabiber 
Yarım çay kaşığı tarçın 
Yarım tatlı kaşığı yenibahar 
İnce kıyılmış dereotu  



 Yapılışı: 
Pirinci soğuk suda su berrak olana kadar yıkayın. 

Soğuk suda 20 dakika kadar bekletin ve süzün. 

Tencerede kızdırdığınız yağda, önce çam fıstıklarını renk alıncaya kadar kavurun, sonra soğanı ekleyin ve kavurun. 

Pirinci atıp kavurduktan sonra dereotu hariç bütün baharatlarını, tuzunu ve şekerini atın. 

Kuş üzümünü sıcak suda bekletin. 

Önceden kaynatılmış su/ tavuk suyunu ve kuş üzümünü pirince ekleyin, orta hararetli bir ateşte üstü göz göz oluncaya kadar pişirin. 



Kapağın altına kağıt havlu koyun ve ateşini iyice kısıp 5 – 6 dakika pişirmeye bırakın. 

Piştikten sonra 15 dakika demlemeye bırakın, içine kıyılmış dereotunu katıp karıştırın ve ılınmaya bırakın. 

Aynı şnitzelde olduğu gibi tavuk göğsünü bıçakla açın. 

Kesme tahtasına streç film serin ve tavuk göğsünü üstüne yerleştirin. 

Üstüne bir streç daha kapatarak bir mutfak çekici ya da tokmak yardımıyla inceltin. 

İç kısmını tuz ve biber ile lezzetlendirin. 

Göğüs etine iç pilav koyun ve sarın. 

Derili kısım üstte kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. 

Ayçiçeği yağı ve kırmızıbiberi karıştırın ve tavukların üzerine surun. 

Üzerine tuz serpip 180 derece fırında 30 / 35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 

Dilimledikten sonra servis tabağına alın. 

Artan pilav ya da patates püresi ve sebzelerle servis yapın.

Afiyet olsun.


Piliç Topkapı Piliç Topkapı Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 13, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok