Karamelli Pikan


Malzemeler: 
115 gr. bal 
335 gr. pikan cevizi 
165 gr. toz şeker 

Yapılışı:
Pikan cevizlerini fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 160 °C fırında 10 dakika ısıtın. 

Farklı bir fırın tepsisine 20x20 cm ölçülerinde cam ya da metal kalıp yerleştirip içerisine taban ölçüsünde yağlı kağıt yerleştirin. 



Kalıbın kenarlarını yağlayarakhazırlayın. 

Karamel hazırlamak için bal ve toz şekeri derin bir tavanın içerisine alarak kaynatmaya başlayın. 

Şeker karışımı karamel rengini almaya başladığında pikan cevizlerini ekleyerek karıştırın. 

Önceden hazırladığınız kalıba pikan cevizli karamel karışımını dökün ve spatula yardımıyla kalıbın içerisine yayın. 

Oda sıcaklığında soğuması için bekletin ve kesilmek için hazır olduğunda büyük ve keskin bir bıçak yardımıyla ince uzun bar ya da dilediğiniz formda dilimleyin. 

Afiyet olsun


Karamelli Pikan Karamelli Pikan Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 28, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok