Karamelli Pikan
Malzemeler:
115 gr. bal
335 gr. pikan cevizi
165 gr. toz şeker
Yapılışı:
Pikan cevizlerini fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 160 °C fırında 10 dakika
ısıtın.
Farklı bir fırın tepsisine 20x20 cm ölçülerinde cam ya da metal kalıp yerleştirip içerisine taban ölçüsünde yağlı kağıt yerleştirin.
Kalıbın kenarlarını yağlayarakhazırlayın.
Karamel hazırlamak için bal ve toz şekeri derin bir tavanın içerisine alarak
kaynatmaya başlayın.
Şeker karışımı karamel rengini almaya başladığında pikan
cevizlerini ekleyerek karıştırın.
Önceden hazırladığınız kalıba pikan cevizli karamel karışımını dökün ve spatula yardımıyla kalıbın içerisine yayın.
Oda sıcaklığında soğuması için bekletin ve kesilmek için hazır olduğunda büyük ve keskin bir bıçak yardımıyla ince uzun bar ya da dilediğiniz formda dilimleyin.
Afiyet olsun
Karamelli Pikan
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 28, 2023
Rating:

Hiç yorum yok