Lebeniye Çorbası



Malzemeler: 
Köfte için; 
250gr kıyma 
1 adet kuru soğan rendelenmiş 
Kaya tuzu 
Karabiber 

Köfteleri kızartmak için; 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 



Çorba için; 
1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut 
Yarım su bardağı pirinç 
Yarım kg yoğurt 
1 adet yumurta 
1 yemek kaşığı un

Üzeri için; 
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı nane 



Yapılışı: 
Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. 

Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin. 

Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. 

Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin. 

Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. 

Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. 

Tavayı sallayarak köfteleri kızartın. 



Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. 

Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. 

Tuzunu ayarlayın. 

Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. 

Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.

Afiyet olsun.

Lebeniye Çorbası Lebeniye Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 07, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok