Lebeniye Çorbası
Malzemeler:
Köfte için;
250gr kıyma
1 adet kuru soğan rendelenmiş
Kaya tuzu
Karabiber
Köfteleri kızartmak için;
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Çorba için;
1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
Yarım su bardağı pirinç
Yarım kg yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.
Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin.
Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun.
Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın.
Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.
Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin.
Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin.
Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.
Afiyet olsun.
Lebeniye Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 07, 2024
Rating:
Hiç yorum yok