Balaban Köftesi
Malzemeler:
Köftesi İçin:
Yarım kilo dana kıyma
Yarım kilo koyun kıyma
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kimyon
Kaya tuzu
Karabiber
Pidesi İçin:
4,5 su bardağı un
Çeyrek paket yaş maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Aldığı kadar su
Pideyi Islatmak İçin:
Et suyu
Tereyağı
Üzeri İçin:
Süzme yoğurt
Domates salçası
Tereyağı
Toz şeker
Kaya tuzu
Süslemek İçin:
Domates
Sivri biber
Kuru soğan
Yapılışı:
Köftenin pidesi için, unu bir kaba koyup üstüne tuz ve mayayı ekleyin.
Son olarak ılık suyu da ilave ederek hamuru yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru dört eşit bezeye ayırın.
Sonrasında yemek tabağı büyüklüğünde açıp tırnağınızla üstüne bastırarak şekil verin.
En üstüne de sıvıyağ, yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp üstüne sürün.
Fırına vererek 200 derecede pişirin.
Köftesi için, kıymayı bir kaba koyup üstüne yumurtayı kırarak ekleyin.
Son olarak tuz, karabiber, kimyon ve sıvıyağı da ekleyip köfteyi karıştırarak iyice özleştirin.
Özleşen köfteleri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle üstüne bastırarak yassı yapın.
Yassı köfteleri, domates sivri biber ve kuru soğanları mangalda pişirin.
Pişen tırnaklı pideleri kare şeklinde kesin ve bir kaba alın.
Et suyunu ısıtalım ve pidelerimizi et suyu ile ıslatın.
Tereyağını ise ocakta eritip pidelerin üstüne gezdirin.
Domates salçası, tereyağ , toz şeker ve tuzdan domatesli bir sos yapın.
Ardından süzme yoğurdu biraz sulandırıp domates sosla birlikte pidelerin üstünde gezdirin.
Mangalda pişirdiğiniz köfte ve sebzeleri de üstüne koyarak servis edin.
Afiyet olsun.
Balaban Köftesi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 02, 2022
Rating:
Hiç yorum yok