Yufkalı Kafes Böreği
Malzemeler:
6 adet yufka
10 adet milföy hamuru
İçi İçin;
5 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Kaya tuzu
Sosu İçin;
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Yumurta sarısı üzerine ayrılacak)
Yapılışı:
İç harcından koyup sigara böreği gibi çok sıkmadan sarın.
6 adet yufka
10 adet milföy hamuru
İçi İçin;
5 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Kaya tuzu
Sosu İçin;
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Yumurta sarısı üzerine ayrılacak)
Yapılışı:
İlk önce patatesleri haşlayın.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Salçayı ekleyip patatesleri ezip içine atın baharatlarını ve tuzunu ilave edip karıştırın.
Sosu için yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp bir kenarda bekletin.
Yufkayı serin üzerine bu sostan döküp fırça ile sürüp tekrar yufka üzerine kapatın.
Yine sostan sürün, yani iki yufka olacak.
Yufkanızın büyüklüğüne göre 12 ya da 8 e bölün.
İç harcından koyup sigara böreği gibi çok sıkmadan sarın.
Bütün yufkaları bu şekilde sararak hazırlayın.
Milföy hamurunu kesmeden dikdörtgen şeklindeki hamuru oklava ile enine ve boyuna incelterek uzunlamasına ince şeritler halinde kesin.
Sarmış olduğumuz böreğin üzerini milföy şeritlerle sarıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Yufkalı Kafes Böreği
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 05, 2023
Rating:
Hiç yorum yok