Terbiyeli İşkembe Çorbası
Malzemeler:
1 kilogram
işkembe
(iyi temizlenmiş)
2 yemek kaşığı
tereyağı
2 yemek kaşığı
un
Haşlamak için;
Yarım adet
limon suyu
1 adet küçük boy
kuru soğan
2 diş
sarımsak
6 su bardağı
su
Terbiyesi için;
1 adet
yumurta sarısı
3 yemek kaşığı
un
3 yemek kaşığı
yoğurt
Yarım adet
limon suyu
1 çay kaşığı kaya tuzu
Servisi için;
Yarım çay bardağı
sirke
4 diş
sarımsak
Püf Noktası: İşkembeyi, iyice temizleyip bol suda yıkadıktan sonra haşlayın. İşkembeyi, arzuya göre sirkeli suda beklettikten sonra da haşlayabilirsiniz.Haşlama esnasında kullanılan kuru soğan, sarımsak, limon suyu gibi malzemeler işkembenin kokusunu alacaktır.
Pişirme Önerisi:
Çorbanın kesilmemesi için; terbiye karışımını azar azar ekleyin ve çorbayı sürekli karıştırarak kaynatın.Haşlama esnasında zamandan tasarruf etmek için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
İyi temizletilmiş işkembeyi, limon suyu, sarımsak, kuru soğan ve su ilavesi ile yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın.
Haşlanan işkembeyi bir kevgir yardımıyla alın. Küçük küpler halinde doğrayın.
Çorbanın renginin berrak olması için; haşlama suyunu süzün.
Tereyağını derin bir tencerede eritin. Unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan çorba tenceresine azar azar ekleyin.
Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurta sarısı, un, yoğurt, limon suyu ve tuzu ayrı bir kapta çırpın.
Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.
Küçük parçalar halinde doğradığınız işkembeyi çorbaya ilave edin.
Kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin.
Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın.
Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Terbiyeli İşkembe Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 03, 2024
Rating:
Hiç yorum yok