Tahin Helvalı Tatlı Çörek
Malzemeler:
7 su bardağı un
3 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Arası için;
100 gr. Tereyağı
250 gr. tahin helvası
Yapılışı:
Unu hamur yoğurma kabının içerisine alın.
Ortasını açın, su, maya ve tuzu ilave edin.
Yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini havlu bir bez ile örterek mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.
Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak merdane ile açın.
Büyük boy servis tabağı boyutlarında açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
Tahin helvasını çatal ile ezerek hamurun üzerine serpiştirin.
Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayın.
Diğer hamur bezelerine de aynı işlemi uygulayın.
Her hazırladığınız bezeyi bir diğerini yapana kadar dinlendirin ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın tahinli çöreği ve tavada kızartın.
Afiyet olsun.
Tahin Helvalı Tatlı Çörek
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 10, 2023
Rating:

Hiç yorum yok