Patates Çorbası
Malzemeler:
5 adet
orta boy patates
1 adet
orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
tereyağı
5 su bardağı
sıcak su
1 çay bardağı
süt
Çeyrek demet
maydanoz
1 çay kaşığı kaya tuzu
Yarım çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
Yapılışı:
Kabuğunu soyduğunuz orta boy patatesleri ve kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın.
Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencereye alın.
Doğradığınız kuru soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz patatesleri soğanlarla birlikte 4-5 dakika kadar sotelemeye devam edin.
Sıcak suyu çorba tenceresine aktardıktan sonra çorbayı orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın.
Kaynayan çorba karışımına tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sütü azar azar katıp, hızlıca karıştırın.
10 dakika daha orta ateşte kaynattığınız çorba karışımını, blenderdan geçirdikten sonra kıvamlı ve pürüzsüz bir hale getirin.
İnce kıyılmış maydanoz ilave ettiğiniz çorbayı, servis kaselerine alın.
Çorbayı tereyağında yaktığınız toz kırmızı biber ve nane ilavesiyle servis edin.
Afiyet olsun.
Patates Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 21, 2024
Rating:
Hiç yorum yok