Patates Çorbası


Malzemeler:
5 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı tereyağı 
5 su bardağı sıcak su 
1 çay bardağı süt 
Çeyrek demet maydanoz 
1 çay kaşığı kaya tuzu 
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 



Yapılışı: 
Kabuğunu soyduğunuz orta boy patatesleri ve kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın. 

Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencereye alın. 

Doğradığınız kuru soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar soteleyin. 



Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz patatesleri soğanlarla birlikte 4-5 dakika kadar sotelemeye devam edin. 

Sıcak suyu çorba tenceresine aktardıktan sonra çorbayı orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın. 

Kaynayan çorba karışımına tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sütü azar azar katıp, hızlıca karıştırın. 

10 dakika daha orta ateşte kaynattığınız çorba karışımını, blenderdan geçirdikten sonra kıvamlı ve pürüzsüz bir hale getirin. 

İnce kıyılmış maydanoz ilave ettiğiniz çorbayı, servis kaselerine alın. 

Çorbayı tereyağında yaktığınız toz kırmızı biber ve nane ilavesiyle servis edin.

Afiyet olsun.

Patates Çorbası Patates Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 21, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok