Orman Kebabı


Malzemeler:
1 kg. kuşbaşı kuzu eti 
1 adet büyük boy soğan 
1,5 su bardağı bezelye 
1 adet büyük boy patates 
1 adet büyük boy havuç 
2 adet kereviz sapı 
2 adet büyük boy domates 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
3 su bardağı et suyu veya sebze suyu 


1 tatlı kaşığı kaya tuzu 
1 adet defne yaprağı 
Yarım tatlı kaşığı karabiber 
Yarım tatlı kaşığı pul biber 
1 yemek kaşığı beyaz un 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tereyağ 

Yapılışı:
Kuşbaşı kuzu etlerini hafif una bulayıp, tencereye atmandan önce silkeleyip , sıvı yağı ile iyice kızdırdığınız tencereye atın. 



Renkleri değişip kokuları çıkana kadar yaklaşık bir 10 dakika soteleyin ve kenara alın. 

Aynı tencereye bu sefer, yemeklik doğradığınız soğanları alın biraz soteleyin sonra üzerine tereyağını ekleyin ve sotelemeye devam edin. 

Soğanlar hafif ölünce incecik doğradığınız sarımsakları ekleyip sotelemeye devam edin. 

Hemen ardından ince ince doğradığınız kereviz saplarını da ekleyin. 

Soğanlar iyice ölünce salçaları ekleyin, salçanın hafif kokusu çıkana kadar kavurun ve küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin. 



Domatesler yumuşayınca, küp küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeleri de tencereye atıp şöyle bir karıştırın ve etleri de tencereye geri atın. 

3 bardak suyu ekleyin defne yaprağını, tuz karabiberi atın ve kaynayana kadar bekleyin. 

Kaynamaya başlayınca altını kısın. 

Tencerenizin ağzı kapalı bir şekilde ara ara karıştırarak, kısık ateşte 45-50 dakika piştiğinde Orman Kebabınız hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Orman Kebabı Orman Kebabı Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 05, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok