Orman Kebabı
Malzemeler:
1 kg.
kuşbaşı kuzu eti
1 adet
büyük boy soğan
1,5 su bardağı
bezelye
1 adet
büyük boy patates
1 adet
büyük boy havuç
2 adet
kereviz sapı
2 adet
büyük boy domates
1 yemek kaşığı
biber salçası
1 yemek kaşığı
domates salçası
3 su bardağı
et suyu veya sebze suyu
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 adet
defne yaprağı
Yarım tatlı kaşığı
karabiber
Yarım tatlı kaşığı
pul biber
1 yemek kaşığı
beyaz un
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 tatlı kaşığı
tereyağ
Yapılışı:
Kuşbaşı kuzu etlerini hafif una bulayıp, tencereye atmandan önce silkeleyip , sıvı yağı ile iyice kızdırdığınız tencereye atın.
Renkleri değişip kokuları çıkana kadar yaklaşık bir 10 dakika soteleyin ve kenara alın.
Aynı tencereye bu sefer, yemeklik doğradığınız soğanları alın biraz soteleyin sonra üzerine tereyağını ekleyin ve sotelemeye devam edin.
Soğanlar hafif ölünce incecik doğradığınız sarımsakları ekleyip sotelemeye devam edin.
Hemen ardından ince ince doğradığınız kereviz saplarını da ekleyin.
Soğanlar iyice ölünce salçaları ekleyin, salçanın hafif kokusu çıkana kadar kavurun ve küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
Domatesler yumuşayınca, küp küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeleri de tencereye atıp şöyle bir karıştırın ve etleri de tencereye geri atın.
3 bardak suyu ekleyin defne yaprağını, tuz karabiberi atın ve kaynayana kadar bekleyin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın.
Tencerenizin ağzı kapalı bir şekilde ara ara karıştırarak, kısık ateşte 45-50 dakika piştiğinde Orman Kebabınız hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
Orman Kebabı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 05, 2024
Rating:
Hiç yorum yok