Fırında Pratik Patates
Malzemeler:
5 adet patates
1 adet kuru soğan
5 adet domates
5 adet çarliston biber
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra elma dilimi gibi kesin.
Dilimlenen patatesler büyük boy bir fırın tepsisine alın.
Pul biber, tuz, kekik, kırmızı toz biber ve zeytin yağı ile güzelce harmanlayın.
Kuru soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra halka halka kesip patateslerin üzerine dizin.
Sarımsakların kabukları soyup bütün olarak patateslerin ve soğanların arasına dizin.
Biberler iri olacak şekilde dilimleyin ve soğanların üzerine yerleştirin.
Domatesler yıkayıp kabuklarını soyun.
Halka halka dilimlenerek biberlerin üzerine yerleştirilir.
Tüm malzemeleri sırayla yerleştirdikten sonra tuz atıp 1 bardak sıcak su ekleyin.
Fırın 180 derecede ısıtılır, tepsi fırına verilir, patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Patatesler piştikten sonra fırından çıkarın.
Afiyet olsun.
Fırında Pratik Patates
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 10, 2024
Rating:
Hiç yorum yok