Ezo Gelin Pilavı


Malzemeler:
Yarım su bardağı yeşil mercimek 
2, 5 su bardağı arpa şehriye 
1 adet kuru soğan 
1 adet çarliston biber 
1 adet kapya biberi 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1, 5 yemek kaşığı tereyağ 
Yarım su bardağı tavuk ya da et suyu 
2 bardak su 
Kaya tuzu  
Karabiber 



Yapılışı:
Mercimekler 10 dakika kadar haşlayın. 

Başka bir tencere içerisinde yemeklik doğranan soğanlarımızı kavurun. 

Yemeklik doğranan biberler de eklenir ve sotelenmeye devam edin. 

Biberler de piştiği zaman şehriyeleri ekleyip kavurun. 

Daha sonra süzülen mercimekleri de ekleyip  kaynar suyu tencereye dökün. 



Ocağın altını su eklenirken iyice açın. 

Su ile birlikte de tuz, karabiber, et ya da tavuk suyunu ekleyip suyunu çektirin. 

Suyu çekildikçe ocağın da altı kısılmalıdır. 

Tamamen su çekildiği zaman ocak kapatılır ve 10 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun.

Ezo Gelin Pilavı Ezo Gelin Pilavı Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 16, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok