Ezo Gelin Pilavı
Malzemeler:
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2, 5 su bardağı arpa şehriye
1 adet kuru soğan
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biberi
1 çay bardağı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı tavuk ya da et suyu
2 bardak su
Kaya tuzu
Karabiber
Yapılışı:
Mercimekler 10 dakika kadar haşlayın.
Başka bir tencere içerisinde yemeklik doğranan soğanlarımızı kavurun.
Yemeklik doğranan biberler de eklenir ve sotelenmeye devam edin.
Biberler de piştiği zaman şehriyeleri ekleyip kavurun.
Daha sonra süzülen mercimekleri de ekleyip kaynar suyu tencereye dökün.
Ocağın altını su eklenirken iyice açın.
Su ile birlikte de tuz, karabiber, et ya da tavuk suyunu ekleyip suyunu çektirin.
Suyu çekildikçe ocağın da altı kısılmalıdır.
Tamamen su çekildiği zaman ocak kapatılır ve 10 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun.
Ezo Gelin Pilavı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 16, 2024
Rating:
Hiç yorum yok