Haytalı

Malzemeler:
3 su bardağı süt 
Yarım su bardağı nişasta 
1,5 su bardağı şeker 

Yapılışı:
Bir tencerede soğuk suyla eritilen nişastaya süt ekleyip kısık ateş üzerine koyarak tahta kaşıkla sürekli karıştırın. 

Muhallebi kıvamına gelince tepsiye yaklaşık 1 cm kalınlığında dökerek soğumaya bırakın ve kıvama gelmesi için üzerine bozmadan buzlu su dökün. 



Servis yapacağınızda küp küp kesip üzerine şerbet ve gül suyu dökün. 

Arzu ederseniz haytalının üzerine dondurma koyarakta tüketebilirsiniz. 

İçinde buz parçacıkları bulunmaktadır. 

Afiyet olsun.


Haytalı Haytalı Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 28, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok