Geleli Kebabı
Malzemeler:
250 gram kuşbaşı dana et
4 adet biber
5 adet patlıcan
2 adet büyük boy domates
1 diş sarımsak
1 adet soğan
Patlıcanlar için 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler için 4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Kaya tuzu
Pul biber
1 su bardağı su
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranan dana etleri düdüklü tencere içerisine alın.
Üstüne 2 su bardağı su ve bir miktar tuz ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayan dana kuşbaşı etleri 10 dakika sonra ocaktan alın.
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve bir fırın tepsisinin içine dizin.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında patlıcanları közleyin.
Bir tavaya 4 yemek kaşığı ölçüdeki sıvı yağı ekleyin ve düdüklü tencereden çıkardığınız kuşbaşı dana etleri tavaya ekleyip tavada bir süre kavurun.
Üstlerine biber ve soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin ve bir süre sote edin.
Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra tavaya ekleyin.
Salça da ekledikten sonra soteye devam edin.
Domatesler biraz yumuşadığı zaman tuz, pul biber ve suyu ekleyip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.
Közlediğiniz patlıcanları kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Bir tavaya kalan sıvı yağı koyun.
Patlıcanları tavaya dizip sarımsağı ezerek ekleyin ve tuz ilave edin.
Kavurduğunuz patlıcanları bir borcama alın ve kuşbaşı etli karışımı üzerine dökün.
200 derecelik fırında geleli kebabını 25-30 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Geleli Kebabı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 30, 2024
Rating:
Hiç yorum yok