Etli Safranlı Pilav
Malzemeler:
500 gram
kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı
pirinç
1 adet
kuru soğan
2,5 su bardağı
sıcak su
Yarım adet
havuç
1 diş
sarımsak
2 yemek kaşığı
tereyağı
Yarım çay kaşığı
safran (ya da aspir)
5 gram
kuş üzümü
Yapılışı:
Pirinci tuzlu suda bir saat bekletin.
Yarım havucu rendeleyip sarımsağı minik parçalara bölün ve tereyağında soteleyin.
Etleri ekleyin ve kendi suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin.
Kuş üzümü ve diğer baharatları ekleyin, üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et yağında kalınca 2 bardak su ekleyin.
Safranı sıcak suda eritin.
Su kaynadığı zaman iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve kesme şekeri ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Üstünü maydanoz yaprakları ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Etli Safranlı Pilav
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 01, 2024
Rating:
Hiç yorum yok