Etli Safranlı Pilav


Malzemeler:
500 gram kuşbaşı kuzu eti 
2 su bardağı pirinç 
1 adet kuru soğan 
2,5 su bardağı sıcak su
Yarım adet havuç 
1 diş sarımsak 
2 yemek kaşığı tereyağı 
Yarım çay kaşığı safran (ya da aspir) 
5 gram kuş üzümü 



Yapılışı:
Pirinci tuzlu suda bir saat bekletin. 

Yarım havucu rendeleyip sarımsağı minik parçalara bölün ve tereyağında soteleyin. 

Etleri ekleyin ve kendi suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. 

Kuş üzümü ve diğer baharatları ekleyin, üzerini geçecek kadar su ilave edin. 

Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 

Et yağında kalınca 2 bardak su ekleyin.

Safranı sıcak suda eritin. 



Su kaynadığı zaman iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve kesme şekeri ekleyin. 

Tencerenin kapağını kapatıp, 20 dakika kısık ateşte pişirin. 

Üstünü maydanoz yaprakları ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Etli Safranlı Pilav Etli Safranlı Pilav Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 01, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok