Rus Pastası
Malzemeler:
Hamuru İçin;2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
2 çay kaşığı karbonat
7 su bardağı un
Muhallebisi İçin;
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yapılışı:
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
2 çay kaşığı karbonat
7 su bardağı un
Muhallebisi İçin;
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yapılışı:
Hamuru için bir kaba yumurtaları kırın.
Üzerine şekeri de ekleyip çırpın.
Sonrasında oda sıcaklığında ki tereyağını ekleyip karıştırın.
Daha sonra hamuru benmari usulü karıştırarak pişirmeye başlayın.
Pişerken üzerine bal ve karbonatı da ekleyip iyice kabarana kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp ununu ekleyerek hamuru yoğurun.
Sonrasında üzerine kapatıp soğuması için buzdolabına koyun.
Bu sırada muhallebisi için sütü bir tencereye koyun.
Üzerine un, yumurta ve şekeri de ekleyip karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra vanilya ve tereyağını da ekleyip çırpın.
Sonrasında soğuması için bekletin.
Hamur soğuduktan sonra buzdolabından çıkarıp bezelere ayırın.
Bezelere ayırdıktan sonra altına ve üstüne yağlı kâğıt koyarak hamurları açın.
Açtıktan sonra her birini 5 dk kadar fırına vererek pişirin.
Piştikten hemen sonra üzerine bir yemek tabağı koyarak kenarlarından kesin.
Kalan parçaları da rondodan geçirerek ufalayın.
Pişen hamurları üst üste dizip aralarına, üstüne ve yanlarına muhallebiden sürün.
Daha sonra ufaladığınız parçaları üstüne ve kenarlarına serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Rus Pastası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 26, 2022
Rating:
Hiç yorum yok