Mutancana

Malzemeler:
500 gr. kuzu kuşbaşı
15 adet arpacık soğan
6 adet kuru incir
6 adet kuru mürdüm eriği
6 adet kuru kayısı
3 yemek kaşığı soyulmuş badem içi
3 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı su
2 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
Kaya tuzu



Yapılışı:
Eti yemek kaşığı tereyağında bal sirke ile orta boy bir tencerede kavurmaya başlayın.

Daha sonra ete tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Et suyunu çekip 10 dakika kadar kavrulunca üzerine arpacık soğanları ekleyin.

10 dakika beraberce kavurup unu ekleyin.

Güzelce karıştırın ve badem içi hariç tüm malzemeyi ekleyin.

Tencerenin altını kısın ve kapağını kapatın.



Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin ve altını kapatın.

Kalan 2 kaşık tereyağında ufak bir tavada bademleri kavurun.

Yemeği servis tabağına alın ve üzerine kavrulan bademleri ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.


Mutancana Mutancana Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 25, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok