Papatya Kurabiye

Malzemeler: 

5 su bardağı un 
1 su bardağı toz şeker 
Yarım su bardağı yoğurt 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 paket margarin  
2 yumurtanın sarısı 
Yarım su bardağı sıvıyağ 



Üzeri İçin; 
Yumurtaların beyazı 

Yapılışı: 

Önce un ile margarini birbirine iyice yedirin. 

Tamamen karıştırdıktan sonra unu avucunuzun içinde ufalayın. 

Kalan malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. 

Hamurdan biraz ayırıp kakao ile karıştırın. 



Hamurlardan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp papatya şeklinde dizin. 

Her bir papatya için 6 veya 7 parça yeterli olacaktır. 

Yağlanmamış (hamur yeterince yağlı) fırın tepsisine dizin. 

Üzerlerine yumurta akı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. 

Afiyet olsun.


Papatya Kurabiye Papatya Kurabiye Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 23, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok