Külçe

Malzemeler:
1 kg un
1 tatlı kaşığı şumra (rezene)
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı susam
Kaya tuzu



Yapılışı:
Unu mayalayıp yoğurarak biraz katı bir hamur elde edin ve mayalanması için dinlenmeye bırakın. 

Mayalı hamurdan cevizden az büyük parçalar kopartarak, zeytinyağı ile yağlanmış düz zemin üzerine açın. 

Üzerine, rezene, çörek otu ve susam serpin. 

Hamuru ele dolayarak helezon şekli verin ve susama batırın. 

Tepsinin tabanını bolca yağlayın. 

Şekil verilen hamurun üzerini de bolca yağlayarak hafif kızarıncaya kadar normal ısıda fırında pişirin.

Afiyet olsun.


Külçe Külçe Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 25, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok