Külçe
Malzemeler:
1 kg un
1 tatlı kaşığı şumra (rezene)
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı susam
Kaya tuzu
Yapılışı:
Unu mayalayıp
yoğurarak biraz katı bir hamur elde edin ve mayalanması için dinlenmeye
bırakın.
Mayalı hamurdan cevizden az büyük parçalar kopartarak, zeytinyağı
ile yağlanmış düz zemin üzerine açın.
Üzerine, rezene, çörek otu ve susam
serpin.
Hamuru ele dolayarak helezon şekli verin ve susama batırın.
Tepsinin tabanını bolca yağlayın.
Şekil verilen hamurun üzerini de bolca yağlayarak
hafif kızarıncaya kadar normal ısıda fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Külçe
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 25, 2023
Rating:
Hiç yorum yok