Kimyonlu Köfte
Malzemeler:
1 kg köftelik et
3 adet patates
Kimyon
Karabiber
Kaya tuzu
Sıvı yağ
Yeter kadar ekmek içi
Bir kaşık domates
salçası
Yapılışı:
Köftelik etleri alarak robotta çekip içine ekmek içi karabiber, tuz
ve bolca kimyon ekleyerek yoğurun.
Köftelik kıvama gelince avuca
konan bir miktar domates salçası yardımı ile bir liradan biraz daha
büyük olan yassı köfte şekli verip sıvı yağda kızartın.
Patatesleri parmak şeklinde doğrayın ve kızartın.
Köfteleri yeterli
miktarda yaklaşık 30 dakika salçalı suda kaynatın.
Üzerine kızartılan patatesleri ekleyip 10 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak
servis yapın.
Afiyet olsun.
Kimyonlu Köfte
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 05, 2023
Rating:

Hiç yorum yok