Kaytaz Böreği
Malzemeler:
1 kg un
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım kilo yağsız kıyma
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 büyük soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Kaya tuzu
Yapılışı:
Una
yeteri kadar su yarım bardak yoğurt, yarım su bardağı zeytinyağı, hamur mayası
ekleyerek yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
Soğanları incecik doğrayıp kıymanın
içine, ince doğranan soğan, karabiber, tuz, 2 çorba kaşığı nar ekşisi, domates
salçası ve sıvıyağ koyarak karıştırın.
Mayalanan hamurdan ceviz
büyüklüğünde koparıp, yağlı zeminde yağa sürülen el yardımı ile incecik
açın ve hamuru katlayın.
Yeniden açıp kibrit kutusundan biraz daha büyük ama köşeleri yuvarlak bir şekil verin.
Tepsinin tabanını yağlayarak açılan hamurları
tepsiye dizin.
Her bir parçanın üzerine hazırlanan kıymayı yerleştirin.
Üzerini
hafif yağlayarak normal ısıda fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Kaytaz Böreği
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 21, 2023
Rating:
Hiç yorum yok