Kaytaz Böreği


Malzemeler:
1 kg un
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım kilo yağsız kıyma
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 büyük soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Kaya tuzu



Yapılışı:
Una yeteri kadar su yarım bardak yoğurt, yarım su bardağı zeytinyağı, hamur mayası ekleyerek yoğurun ve dinlenmeye bırakın. 

Soğanları incecik doğrayıp kıymanın içine, ince doğranan soğan, karabiber, tuz, 2 çorba kaşığı nar ekşisi, domates salçası ve sıvıyağ koyarak karıştırın. 

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp, yağlı zeminde yağa sürülen el yardımı ile incecik açın ve hamuru katlayın. 



Yeniden açıp kibrit kutusundan biraz daha büyük ama köşeleri yuvarlak bir şekil verin. 

Tepsinin tabanını yağlayarak açılan hamurları tepsiye dizin. 

Her bir parçanın üzerine hazırlanan kıymayı yerleştirin. 

Üzerini hafif yağlayarak normal ısıda fırında pişirin.

Afiyet olsun.


Kaytaz Böreği Kaytaz Böreği Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 21, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok