Kalamar Tava
Malzemeler:
1 adet
bütün kalamar
200 ml.
maden suyu
1/2 yemek kaşığı
toz şeker
1/4 tatlı kaşığı
karbonat
1/2 çay kaşığı
tuz
Kızartmak için:
3 yemek kaşığı
un
2 su bardağı
ayçiçek yağı
Yapılışı:
Bütün olarak satın aldığınız kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın.
Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın.
Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın.
Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin.
İsterseniz hazır kalamar'da alabilirsiniz.
Hazır durumda olan kalamarı arzu ettiğiniz kalınlıkta halka halka dilimleyin.
Kalamarları; toz şeker, tuz ve karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun.
Giderek yumuşayan kalamarlara maden suyunu ekledikten sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, durulamayın.
Unu geniş bir servis tabağına alın. Suyu süzülen kalamarların her bir tarafını una bulayın.
Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Una buladığınız kalamarları, kızgın ve derin yağda renk alana kadar kızartın.
Fazla yağlarını bırakması için 5 dakika kadar kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kalamarları servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kalamarları beklettiğiniz karışımda maden suyu yerine birada kullanabilirsiniz.
Kalamar Tava
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 28, 2022
Rating:
Hiç yorum yok