Hünkârbeğendi
Malzemeler:
5 adet közlenmiş patlıcan
300 gram dana kuşbaşı (bonfileden)
2 adet domates
1 kase rende kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Yarım adet rende muskat
Karabiber
Kaya tuzu
Yapılışı:
2 yemek kaşığı tereyağıyla eti geniş bir tavada kavurmaya başlayın.
Üzerine ince ince kıydığınız biberleri ilave edin.
Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp domates salçası ile kavrulan ete ilave edin.
Arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber koyabilirsiniz.
Bu aşamada suyu az olursa yarım su bardağı su ekleyin.
Tavanın altını kısın ve 20 dakika pişmeye bırakın.
Bu yemekte dana bonfile kullanılması etin kısa sürede pişmesini ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Et pişerken diğer yanda başka bir büyükçe tavada kalan tereyağını ve unu kavurmaya başlayın.
Unu güzelce kavurduktan sonra azar azar sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Sos katılaşmaya başlayınca közlenmiş patlıcanları, rende peyniri, muskatı, karabiber ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın.
Beğendi hazır olunca servis tabaklarının altına eşit olarak dağıtın.
Hazır olan sotenizi de beğendilerin üzerinde servis edin.
Afiyet olsun.
Hünkârbeğendi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 29, 2023
Rating:

Hiç yorum yok