Cennet Çamuru


Malzemeler:
Yarım kg. kadayıf
250 gr. tereyağı
200 gr. çekilmiş Antep fıstığı
Yeterince kaymak ya da dondurma
Tarçın

Şerbeti için:
1 kg. şeker
1 kg. su
1 dilim limon

Yapılışı:
Şeker ve su orta boy bir tencereye koyup kaynamaya bırakın.




Şerbet kaynarken içine 1 dilim atılın ve 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.

Kadayıf lif lif yapılıp parçalara ayrın.

Hazırlanan kadayıfları büyük bir tavaya alın.

Diğer tarafta da ufak bir tavada tereyağ eritin ve kadayıfa ekleyin.

Kadayıfı kavurmaya başlayın.




Kısık ateşte rengi karemel olana kadar yaklaşık 20 dakika kavurun ve altını kapatıp fıstıkla harmanlayın.

Üzerine çekeceği miktarda şerbet dökülüp 10 dakika sonra kaymak ya da dondurmayla servis edin.

Üstüne tarçın serpilin.

Cennet çamuru birkaç gün bekleyebilir. Ancak servis edilirken her seferinde biraz şerbetle ısıtılıp yine ılık olarak servis edilmesi gerekir.

Afiyet olsun...



Cennet Çamuru Cennet Çamuru Reviewed by gastronotunmutfagi on Ekim 06, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok