Börülce (Lübye)
Malzemeler:
1 kg börülce (lübye)
1 kg domates
2 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım bardak zeytinyağı
Yapılışı:
Soğan
ve biberi ince ince kıydıktan sonra zeytinyağı ile kavurup üzerine
temizlenen ve 2 cm. boyunda doğranan börülceleri ekleyin.
Börülcelerin rengi
değişmeye başlayınca (soluk yeşil renge dönüştüğünde) kabuğu soyulmuş ve küp
küp doğranmış domatesleri ekleyin.
1 bardak kadar su ekleyip pişmeye
bırakın.
Not:
Arzu eden birkaç diş sarımsak ekleyebilir. Domateslerin suyu yeterli ise, su eklemeye
gerek yoktur.
Afiyet olsun.
Börülce (Lübye)
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 06, 2023
Rating:
Hiç yorum yok