Börülce (Lübye)

Malzemeler:
1 kg börülce (lübye)
1 kg domates
2 adet büyük boy kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak

Yarım bardak zeytinyağı



Yapılışı:
Soğan ve biberi ince ince kıydıktan sonra zeytinyağı ile kavurup üzerine temizlenen ve 2 cm. boyunda doğranan börülceleri ekleyin. 

Börülcelerin rengi değişmeye başlayınca (soluk yeşil renge dönüştüğünde) kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.

1 bardak kadar su ekleyip pişmeye bırakın. 

Not: Arzu eden birkaç diş sarımsak ekleyebilir. Domateslerin suyu yeterli ise, su eklemeye gerek yoktur.

Afiyet olsun.


Börülce (Lübye) Börülce (Lübye) Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 06, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok