Ali Paşa Pilavı
Malzemeler:
Pilavı
için;
2,5 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 tutam dereotu
Köftesi için;
300 gr kıyma
1 adet yumurta
Kurutulmuş ekmek
1 tutam maydanoz
1 adet soğan
Köfte baharı
Kaya tuzu
Sosu için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Su
Kaya tuzu
Kekik
Yapılışı:
Önce sade bir pilav hazırlayın.
Başka bir tencerede küp doğranmış havuçları ardından da bezelyeleri ekleyerek haşlayın.
Pilav piştikten sonra sebzelerini
ve ince kıyılmış dereotlarını ekleyin.
Köfte için gerekli olan malzemelerle köfteyi yoğurup misket şeklinde köfteler yapın.
Köfteleri hafifçe unlayıp az yağda tavada yarı kıvamda kızartın.
Daha sonra üzerine tereyağı ve salçayı ekleyip biraz su vererek pişirin.
Pilavı bir kalıp yardımı ile servis tabağına alıp ortasına köfteleri doldurarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Ali Paşa Pilavı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 16, 2023
Rating:
Hiç yorum yok