Ali Paşa Pilavı


Malzemeler:
Pilavı için;
2,5 su bardağı pirinç
1 adet havuç 
1 su bardağı bezelye 
1 tutam dereotu

Köftesi için;
300 gr kıyma 
1 adet yumurta 
Kurutulmuş ekmek 
1 tutam maydanoz 
1 adet soğan 
Köfte baharı
Kaya tuzu



Sosu için;
1 çorba kaşığı tereyağı 
1 çorba kaşığı salça 
Su
Kaya tuzu
Kekik

Yapılışı:
Önce sade bir  pilav hazırlayın. 



Başka bir tencerede küp doğranmış havuçları ardından da bezelyeleri ekleyerek haşlayın. 

Pilav piştikten sonra sebzelerini ve ince kıyılmış dereotlarını ekleyin.

Köfte için gerekli olan malzemelerle köfteyi yoğurup misket şeklinde köfteler yapın.

Köfteleri hafifçe unlayıp az yağda tavada yarı kıvamda kızartın.

Daha sonra üzerine tereyağı ve salçayı ekleyip biraz su vererek pişirin.



Pilavı bir kalıp yardımı ile servis tabağına alıp ortasına köfteleri doldurarak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
Ali Paşa Pilavı Ali Paşa Pilavı Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 16, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok