Açma


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt 
Yarım su bardağı ayçiçek yağı 
1 paket toz maya 
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 adet yumurtanın akı (sarısı üzeri için) 
Un 
Susam, çörek otu  
50 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı



Yapılışı:
Ilık süt ile toz maya ve şekeri karıştırın. 10 dakika bekletin. 


Yağ, yumurta beyazı, mahlep, tuzu atın ve karıştırın. 

Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 

Kabın ağzını örterek yaklaşık 1 saat mayalandırın. 

Oda ısısında yumuşamış tereyağını açmalara şekil verirken kullanacağız. 


Hamuru mayalandırdıktan sonra 9 parçaya bölün. 

Her bir parçayı yuvarlayarak elinize alın . 

Yumuşak tereyağından 1 çay kaşığı kadar parmak uçlarınızla alarak hamurun ön ve  arka yüzüne sürerek hamuru açmaya çalışın. 

Yaklaşık nescafe fincan tabağı büyüklüğüne gelene kadar yağladığınız hamurunuzu parmaklarınızla uzatarak yuvarlak olarak elinizde genişletip açın.



Yuvarlak olarak açtığınız hamuru rulo şeklinde sarın. 

Rulo hamurları hepsini tamamlayıncaya kadar bir kenarda bekletin. 

Rulo halindeki her bir hamuru elinizde burarak simit şeklinde birleştirin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam çörek otu serpin. 


180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun...
Açma Açma Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 05, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok