Ballı Mahmudiye
Malzemeler:
1 adet tavukgöğsü
2 adet kemiksiz tavuk budu
10 adet arpacık soğan
10 adet kuru kayısı
3 yemek kaşığı kuru üzüm
3 yemek kaşığı badem içi
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı bal
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı su
Birkaç dal maydanoz ve dereotu
Karabiber
Kaya tuzu
Yapılışı:
Tavuk etleri kuşbaşı doğrayın ve 2 su bardağı su ile haşlamaya bırakın.
Tuz ve karabiber ekleyip 15 dakika sonra altını kapatın ve süzün.
Su daha sonra kullanılmak için kenarda bekletin.
Haşlanan tavuklar tereyağında arpacık soğanla kavurun.
10 dakika sonra kayısı, üzüm, badem içi, limon suyu, tarçın, tuz ve karabiber ekleyerek beraberce harmanlayın.
Tavuk suyu ekleyerek 10 dakika yüksek ateşte pişirin.
Bal ilave edilerek altı kapatıp servis edilmeden önce üzerine yeşillikler ekleyin.
Afiyet olsun.
Ballı Mahmudiye
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 08, 2023
Rating:
Hiç yorum yok