Limonlu Kek


Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 çay bardağı limonlu soda
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu



Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.

Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı limonlu soda ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.

Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.

Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.



Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Naçizane tavsiyem; limon aromalı keki çayın yanında bir de beyaz peynir ile deneyin. Bu tezat tatlı- tuzlu uyumunu seveceksiniz. 

Afiyet olsun.

Limonlu Kek Limonlu Kek Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 02, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok