Limonlu Kek
Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 çay bardağı limonlu soda
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.
Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı limonlu soda ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Naçizane tavsiyem; limon aromalı keki çayın yanında bir de beyaz peynir ile deneyin. Bu tezat tatlı- tuzlu uyumunu seveceksiniz.
Afiyet olsun.
Limonlu Kek
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 02, 2024
Rating:
Hiç yorum yok