Karışık Mücver
Malzameler:
2 adet kabak
2 adet patates
1 adet kuru soğan
3 adet yumurta
Maydanoz,Dereotu
3-4 yemek kaşığı un
Beyaz Peynir (isteğe göre koyabilirsiniz ayrı bir tat veriyor.)
Kaya tuzu
Karabiber
Yapılışı:
Sebzeler soyup hepsini bir kaba rendeleyin ve üzerine tuz serperek harmanlayıp bir kevgire alın.
Burada 15 dakika kadar bekletip fazla suyunun çıkmasını bekleyin.
Zaman dolunca fazla suyu çıkan sebzeleri avucunuzla kalan suyunu da sıkıp karıştırma kabına alın.
Üzerine yumurta, un, karabiber, incecik doğranmış maydanoz ve dereotu da ekleyip iyice karıştırın. İsteğe göre beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.
Ardından bir kaşık yardımı ile ısınmış yağın içine bırakıp üzerine hafif bastırın ve yaygınlaştırın.
Önlü arkalı orta ateşte kızartın ardından fazla yağını çekmesi için mutfak kağıdı serilmiş tabağa alın.
Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun.
Karışık Mücver
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 29, 2023
Rating:

Hiç yorum yok