Haydari
Malzemeler:
1 demet dereotu10 kaşık süzme yoğurt
Yarım çay kaşığı kaya tuzu
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1 diş sarımsak
Yapılışı:
Dereotunu ince ince kıyın ve beyaz peyniri çatalla ezip hazır edin.
Karıştırma kabı içerisine süzme yoğurt koyup 1 diş sarımsak rendeleyin ve tuz ekleyerek iyice karıştırın.
Üzerine ezilmiş peynir ve dereotu ilave edip güzelce karıştırın.
Afiyet olsun.
Karıştırma kabı içerisine süzme yoğurt koyup 1 diş sarımsak rendeleyin ve tuz ekleyerek iyice karıştırın.
Üzerine ezilmiş peynir ve dereotu ilave edip güzelce karıştırın.
Afiyet olsun.
Haydari
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 09, 2023
Rating:
sarımsak ve naneyi sızma zeytinyağ ile hafif ateşte çevirip süzme yoğurda karıştırdığında lezzeti daha çok artıyor. denemenizi öneriririm. kuzenim Tugay şef in tarifidir :)
YanıtlaSilÖneriniz için teşekkürler :)
Sil