Haydari

Malzemeler:

1 demet dereotu
10 kaşık süzme yoğurt
Yarım çay kaşığı kaya tuzu
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1 diş sarımsak




Yapılışı:

Dereotunu ince ince kıyın ve beyaz peyniri çatalla ezip hazır edin. 

Karıştırma kabı içerisine süzme yoğurt koyup 1 diş sarımsak rendeleyin ve tuz ekleyerek iyice karıştırın. 

Üzerine ezilmiş peynir ve dereotu ilave edip güzelce karıştırın. 

Afiyet olsun.
Haydari Haydari Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 09, 2023 Rating: 5

2 yorum

  1. sarımsak ve naneyi sızma zeytinyağ ile hafif ateşte çevirip süzme yoğurda karıştırdığında lezzeti daha çok artıyor. denemenizi öneriririm. kuzenim Tugay şef in tarifidir :)

    YanıtlaSil