Havuç Tarator
Malzemeleri:
2 adet havuç
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar kaya tuzu
İsteğe bağlı ceviz içi
Yapılışı:
Havuçları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri tarafı ile havuçları rendeleyin.
Bir tava içerisine sıvıyağı alın. Havuçları kızmış yağda yumuşayana kadar soteleyin. Ortalama süresi 5-6 dakika kadardır.
Sarımsağı rendeleyerek veya döverek bir tutam tuz ile birlikte bir su bardağı yoğurt ile karıştırın.
Ocaktan aldığınız sotelenen havucu soğuması için bir kenarda bekletin.
Soğuduktan sonra ise yoğurt ile havucu karıştırın.
Daha sonra buzdolabında bir süre dinlendirerek servis yapın.
İsteğe göre üzerine dövülmüş ceviz içi de eklenir.
Afiyet olsun.
Havuç Tarator
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 17, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 17, 2023
Rating:



Hiç yorum yok