Francala Kadayıfı
Malzemeler:
1 adet fırın ekmeği
500 gr telkadayıf
250 gr kaymak
150 gr tereyağ
Şurubu için:
250 gr bal
200 ml su
Yapılışı:
Ekmekleri bir bıçak ile ay biçiminde kesin. Fırın tepsisini yağlayıp, ekmek dilimlerini içine dizin.
Üzerine bir kat kadayıf serip kaymakları döşeyin. Kalan kadayıfı kaymakların üzerini kapatın.
Tavada tereyağını kızdırın. Kızgın yağı kadayıfın üzerine gezdirin.
Tepsiyi kısık oturtup, çevirerek altını pişirin.
Altı kızaran kadayıfı başka bir tepsiye çevirip, öbür tarafını da kızartın.
Bu arada balı su ile bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın.
Kızaran kadayıfı ateşten alıp üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
Kadayıf şerbeti çekip soğuyuncaya kadar bekleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Francala Kadayıfı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 03, 2021
Rating:
Hiç yorum yok