Yuva’dan “Kolay Hamur” İle Yeni Yıl Ekmeği

Sevdiklerinizle dolup taşan, kalabalık bir sofra, birbirinden enfes, çeşit çeşit lezzetler... Yuva ürünleri ile yılın son akşamını lezzet şölenine dönüştürmeye hazır olun.

 


Mutfakların en pratik yardımcısı Yuva, yeni yıl gecesi sofralarını en özel detaylar ile süslemek isteyenlere kuru meyveler ile lezzetlendirilmiş, eşsiz bir yılbaşı ekmeği tarif sunuyor. 


Üstelik, kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden portakal aromasıyla damaklarda unutulmaz lezzetler bırakacak bu enfes tarifi, Yuva’nın en pratik ürünü “Kolay Hamur” ile hazırlayabilirsiniz.

 




170 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimi ile fırıncılık sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ustaları, Yuva Instant Kuru Maya ve Yuva Kolay Hamur ile yapılacak enfes bir yılbaşı ekmeği tarifi hazırladı. 

 

Mutfakların pratik yardımcısı Yuva Kolay Hamur, yoğurma ve dinlenme süresini neredeyse yarı yarıya kısaltarak zamandan tasarruf etmenize ve sevdiklerinize daha çok zaman ayırmanıza yardımcı olacak. 

 

Yuva’nın pratik ürünleriyle zamandan tasarruf ederken, birbirinden enfes lezzetlere imza atmaya hazır olun. İşte, yeni yıl sofralarınızı renklendirecek yılbaşı ekmeğinin tarifi! 

 

Gerekli malzemeler

Yuva Instant Kuru Maya  1 paket

Yuva Kolay Hamur          1 paket       

Un          500 g           4,5 su bardağı

Su          200 g           1 su bardağı

Tuz         8 g                1 tatlı kaşığı

Yumurta                      2 adet 

Şeker     75 g               

Tereyağı 105 g           

 



İç malzemesi için                  

Kuru üzüm          50 g   0,5 su bardağı

Kuru kayısı          50 g   4 adet

Kuru incir            50 g   2 adet

Öğütülmüş ceviz 90 g   1 su bardağı

Portakal                        1 adet

 

Yapılışı

Un, maya, ılık su, şeker, yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve tuzu karıştırarak homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 


Üzerini nemli bir bezle kapatarak ılık bir ortamda hamur 2 katı hacme ulaşana kadar yaklaşık 45-60 dk mayalandırın.

 

İç malzeme için kuru üzüm, kayısı ve inciri küçük parçalar halinde doğrayın. 




Portakal kabuğunu rendeleyin. Rendelenmiş kabuk, doğranmış üzüm, kayısı, incir ve öğütülmüş cevizi karıştırın. 


Hamuru, unlanmış tezgaha alıp iç malzemeyi ortasına yerleştirin. İç malzemenin homojen dağılabilmesi için, çok baskı uygulamadan yoğurun. 


Hamuru iki eşit parçaya bölün, yuvarlayın, tepsiye yerleştirin ve 5-10 dakika dinlendirin. 


Önceden 240 derece ısıtılmış fırında, fırın sıcaklığını 220 dereceye düşürerek yaklaşık 30 dakika pişirin, soğutun. (Fırının içine yanmaz kap ile su bırakabilirsiniz.)

 

Yuva’nın diğer lezzetli tarif önerileri için, https://www.yuvamaya.com.tr/ sitesini veya https://www.instagram.com/yuvaclub/ ve https://tr-tr.facebook.com/yuvaclub sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz. 



Yuva’dan “Kolay Hamur” İle Yeni Yıl Ekmeği Yuva’dan “Kolay Hamur” İle Yeni Yıl Ekmeği Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 14, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok