Kadayıflı Pasta
Muhallebi Malzemeleri:
150 gram Ekici Krem Peynir
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
Kadayıf Malzemeleri:
500 gram tel kadayıf
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı Ekici Tereyağı
Yapılışı:
Sıvı yağ ve Ekici tereyağı tencerede eritip tel kadayıf 1 çay bardağı şeker ekleyerek kavurup, soğumaya bırakın.
Muhallebi için derin bir tencerede süt, şeker ve yumurta sarısı karıştırıp un ilave edilerek sürekli karıştırıp pişirin.
Muhallebinin üzerinde gözenekler oluşmaya başlayınca ocaktan alıp içine Ekici Krem Peynir ve vanilin eklenerek bir çırpıcı yardımıyla çırpın.
Borcam kabın altına kadayıf konulur, üzerine muhallebi ilave edin.
Bir kat daha kadayıf koyularak en üst katmana yeniden muhallebi ekleyin ve mevsim meyveleri ile süsleyin.
Servis etmeden önce en az 1 saat soğutucuda dinlendirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok