Mahluta Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı mahluta ( kırmızı mercimek)
1/2 su bardağı Duru Köftelik Bulgur
9 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
8 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
Yapılışı:
Mahlutayı yıkayın, bulgur, su ve tuzla beraber ocağa koyun.
Kaynayınca ateşi kısıp mahluta ve bulgur tamamen hamur gibi yumuşayıncaya kadar pişirin.
İnce doğranmış soğanı yağla 3-4 dakika kavurun, salça ekleyip biraz daha çevirdikten sonra çorbaya ilave edin.
Üzerine karabiber ve pul biber serperek, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Mahluta Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 22, 2024
Rating:
Hiç yorum yok