Çilekli Kurabiye

Malzemeler:

8 adet milföy, 

1 yemek kaşığı (hamura sürmek için) tereyağı, 

1 su bardağı esmer toz şeker, 

1 çay kaşığı vanilya, 

1 çay kaşığı tarçın, 

1 tatlı kaşığı limon suyu, 

0.5 (yarım) fincan soda, 

1 su bardağı doğranmış çilek, 

Koroplast Pişirme Kağıdı






Yapılışı: 

Fırını 200 dereceye ayarlayıp milföyleri ortadan ikiye üçgen oluşturacak şekilde çaprazlama kesin. 


Üzerlerine tereyağı sürüp kenara alın. Her üçgeni doğranmış çilek koyarak rulo şeklinde sarın. 


Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Bir tavada tereyağı eritin. 


Şeker, limon suyu, vanilya, tarçın ekleyip karıştırın. 


Kaynamadan ocaktan alıp hamurların üzerine dökün. 


Sodayı hamurların üzerine gelmemesine dikkat ederek tepsinin kenarlarına ve ortasına gezdirin. 


Önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.



Çilekli Kurabiye Çilekli Kurabiye Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 24, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok