Süleymaniye Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım havuç
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet domates
Yarım soğan
2 diş sarımsak
125 gram ıspanak
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Köfte için:
125 gram yağsız kıyma
1 yemek kaşığı un
1 er çay kaşığı karabiber ve kaya tuzu
Kızartmak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Köfte için tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice yoğurun
Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler hazırlayıp tereyağında kızartıp kenara alın.
Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve süzün.
Soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarımsağı rendeleyin.
Temizleyip yıkadığınız ıspanağı küçük küçük doğrayın.
Tereyağını bir tencerede eritip önce soğan ve sarımsağı kavurun.
Üzerine havuç, kabak ve patates ekleyip bir kaç dakika kavurup domatesi ekleyin.
1-2 dakika sonra ıspanak ve un ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine et suyu, su, haşlanmış mercimek ve tuz katıp kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra köfteleri tencereye atın.
10 dakika daha pişirip ocaktan alıp sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Süleymaniye Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 07, 2023
Rating:

Hiç yorum yok