MEYVE SOSLU CHEESECAKE

Malzemeler:

Kreması için:

Muratbey Plus Taze Peynir (300 gr)

250 gr Muratbey Lor Peyniri

1 su bardağı süt

1,5 çay bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı un

2 adet yumurta

1 adet limon suyu ve kabuğu





Taban için:

100 gr Muratbey Pastörize Kahvaltılık Tereyağı

1,5 paket bisküvi

1 su bardağı fındık


Üzeri için:

Hazır meyveli sos 


Yapılışı:

Bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip, un haline getirelim. Büyük bir kâsede eritilmiş Muratbey tereyağı ile karıştıralım. 22 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kâğıt serelim. 





Bisküvili harcı boşaltıp, kaşığın tersi ile düzleyelim. Buzluğa kaldıralım ve 1 saat bekletelim. Kreması için, Muratbey Plus Taze Peynir, Muratbey Lor Peyniri, süt ve toz şekeri mikserle pürüzsüz olana dek çırpalım. 


Mikserin ayarını düşürüp, unu ekleyip çırpmaya devam edelim. Yumurtaları teker teker ekleyip, karıştıralım. Limon suyu, ince rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, karıştırmaya devam edelim. 


Kelepçeli kalıbın etrafını tamamen alüminyum folyo ile kaplayıp, harcı boşaltalım. Isıya dayanıklı kaplara su doldurup, dört köşesine yerleştirelim. 


175 derece ön ısıtma yapılmış fırında ilk on dakika 175 derece fırında, daha sonra derecesini 120 dereceye düşürüp pişirelim. Kalıbınızı salladığınızda ortası sallanmıyorsa pişmiştir. Fırını kapatalım. 


Kapağını hiç açmadan fırın soğuyana kadar içinde bırakalım. Buzdolabında soğutalım. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyip, dilimleyip servis edebiliriz. 


Afiyet olsun...




MEYVE SOSLU CHEESECAKE MEYVE SOSLU CHEESECAKE Reviewed by gastronotunmutfagi on Kasım 17, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok