Kuzu Kaburga



Malzemeler:

 

400 gr Bonfilet Kuzu Kaburga


1 su bardağı pirinç 


1 adet soğan (fine brunuaz)


Yarım çay bardağı çam fıstığı


Yarım çay bardağı kuş üzümü


1 yemek kaşığı tereyağı


1 çay bardağı zeytinyağı


1’er çay kaşığı tuz ve karabiber


1 su bardağı su


Yarım tatlı kaşığı salça 

 

Eti marine etmek için: 


2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber

 





Yapılışı:

 

Pirinci ılık suyla ıslatıp nişastası çıkana kadar yıkayın. 

Etleri bir kaba alıp üzerine zeytinyağ, salça ve tuz karabiberi ilave edip harmanlayın. 

Tencerenin dibine etleri dizip üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını döküp kızartmaya başlayın. 

Üzerine pirinç, soğan, çam fıstığı, kuş üzümü, tereyağı ve tuz karabiberi ve en son suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin. 

Sezone ettikten sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.


Kuzu Kaburga Kuzu Kaburga Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 03, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok