Kuzu Kaburga
Malzemeler:
400 gr Bonfilet Kuzu Kaburga
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan (fine brunuaz)
Yarım çay bardağı çam fıstığı
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
1 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı salça
Eti marine etmek için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
Yapılışı:
Pirinci ılık suyla ıslatıp nişastası çıkana kadar yıkayın.
Etleri bir kaba alıp üzerine zeytinyağ, salça ve tuz karabiberi ilave edip harmanlayın.
Tencerenin dibine etleri dizip üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını döküp kızartmaya başlayın.
Üzerine pirinç, soğan, çam fıstığı, kuş üzümü, tereyağı ve tuz karabiberi ve en son suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
Sezone ettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kuzu Kaburga
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 03, 2023
Rating:
Hiç yorum yok