BAL ÜRETİCİLİĞİ İŞSİZ GENÇLER İÇİN ÇIKIŞ KAPISI OLABİLİR
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) raporlarına göre işsizlik rakamları mayıs ayında yüzde 13’e dayandı. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta ise işsizlik oranı yüzde 24.4 olarak gerçekleşti.
Genç işsizlik rakamlarının üzücü olduğunu belirten 35 Yıllık Bal ve Arı Ürünleri Üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, “İş bulamayan ya da işini kaybeden gençlerimiz çok küçük maliyetlerle bal ve arı ürünleri üretimi yapabilir.
Ülkemizin coğrafi koşullarının dünyanın en kaliteli balı üretmeye imkan verdiğini belirten Aksoy; “Bal, saymakla bitmeyen yararlarının yanı sıra maddi değeri yüksek olan ve her daim talep gören bir üründür.
Özellikle propolis, arı sütü ve polen gibi takviye gıdaların kullanımı giderek artmaktadır. Bal üreticiliği işsiz gençlerimiz için çıkış kapısı olabilir.” çağrısında bulundu.
HERKES DOĞA İLE İLETİŞİM HALİNDE OLMALIDIR
MESLEĞİNİZİ BIRAKMADAN BİR ARI KOVANINA SAHİP OLABİLİR, BAL ÜRETEBİLİRSİNİZ
Stres altında çalışan kişilere mutlaka bir arı kovanı almasını öneririm. Böylece hem ürettiğiniz ürünün doğallığından emin olur hem de sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.
“CORONA VE VÜCUDU ZIRHLAYAN ÖZEL KÜR”
Corona ile ilgili arı ürünlerinin önemine de değinen Ahmet Bağran Aksoy, ‘Mesela bal ve arı ürünleri ile üretim anlamında ilgilenen kişilerin şöyle avantajları da var.’ diyerek eklemelerde bulundu;
‘Özellikle gribal enfeksiyon, zatürre tarzı rahatsızlıkların önlenmesi ve Corona virüse karşı bağışıklık sistemini çok iyi koruyan, vücudun asker sayısını arttıran, bizzat formüllerinin bana ait olduğu,
“Vücudu zırhlayan özel kür” diye adlandırdığım,içerisinde 500 gram ham bal, 100 gram polen, 100 gram arı sütü ve 20 gram propolis olan ürüne, kendi üretiminizle beraber sahip olabilirsiniz.’ şeklinde konuştu.
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 13, 2020
Rating:



Hiç yorum yok