Revani
Malzemeler:
Hamuru İçin:
Yumurta 6 adet
Şeker Yarım Su bardağı
Un 1 su bardağı
Duru çiğ köftelik bulgur 1 su bardağı
Limon kabuğu rendesi yarım tatlı kaşığı
Yapılışı:
Hamuru:
Yüksek kenarlı, 30 cm çapında bir tepsi veya kalıbı yağlayın. Derin bir
kabın içerisinde yumurta ve şekeri yoğurt kıvamına gelinceye kadar
çırpın.
Elenmiş un, ince bulgur ve limon kabuğunu ilave edin. Büyük bir
kaşık yardımı ile aşağıdan yukarı olacak şekilde karıştırın. Hamuru
yağlanmış tepsiye dökün ve orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine sıcak şurubu dökün. Şurubu çekmesi için tekrar
kapatılmış ama sıcak fırına sürün.
Soğuyunca dilimlere ayırın. Antep
fıstığı, Hindistan cevizi rendesi veya kaymak ile servis yapın.
Şurubu: Şeker, su ve limon suyunu ateşe koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynadıktan 3 dakika sonra ateşten alın.
Revani
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 01, 2022
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 01, 2022
Rating:



Hiç yorum yok