Pandispanya
Malzemeler: 📝
4 adet oda sıcaklığında yumurta (sarısı beyazı ayrılmış)
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı tepeleme -1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 tutam kaya tuzu
4 adet oda sıcaklığında yumurta (sarısı beyazı ayrılmış)
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı tepeleme -1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 tutam kaya tuzu
Yapılışı:
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım. Sarısını, toz şekerle beraber krema haline kadar iyice çırpalım.
Ilık su
ekleyip bir tur karıştıralım. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan
sonra unu da ekleyip karıştıralım.
Ayrı bir kapta yumurta beyazını bir tutam tuz
ile yüksek devirde kar beyazı olana kadar çırpalım.
Kek karışımının içine yumurta beyazını
ekleyelim. Tahta bir kaşık yardımıyla alttan üste gelecek şekilde aynı yönde
karıştıralım.
Çemberin içine harcı boşaltalım ve önceden ısıtılmış 185 derece
fırında 35 dakika pişirelim. Pandispanya hazır. 😋🌼
Not: Çember boyu 24 cm
Ben 36-37 dakika pişirdim. Üstü biraz fazla kızardı 35 dakika tam ideal. (Fırında fırına değişebilir ama)
Ben 36-37 dakika pişirdim. Üstü biraz fazla kızardı 35 dakika tam ideal. (Fırında fırına değişebilir ama)
Pandispanya
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 06, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 06, 2023
Rating:



Hiç yorum yok