Pandispanya

 Malzemeler: 📝
4 adet oda sıcaklığında yumurta (sarısı beyazı ayrılmış)
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı tepeleme -1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 tutam kaya tuzu



Yapılışı:
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım. Sarısını, toz şekerle beraber krema haline kadar iyice çırpalım. 

Ilık su ekleyip bir tur karıştıralım. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra unu da ekleyip karıştıralım.
 
Ayrı bir kapta yumurta beyazını bir tutam tuz ile yüksek devirde kar beyazı olana kadar çırpalım.
 
Kek karışımının içine yumurta beyazını ekleyelim. Tahta bir kaşık yardımıyla alttan üste gelecek şekilde aynı yönde karıştıralım. 

Çemberin içine harcı boşaltalım ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 35 dakika pişirelim. Pandispanya hazır. 😋🌼
 
Not: Çember boyu 24 cm
Ben 36-37 dakika pişirdim. Üstü biraz fazla kızardı 35 dakika tam ideal. (Fırında fırına değişebilir ama)


Pandispanya Pandispanya Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 06, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok