Kaşık Dökmesi
Birbirinden lezzetli ve inovatif ürünleriyle hem Türkiye’de hem de
dünyada beğeni ile takip edilen Muratbey, Ramazan Bayramı’na özel pratik
ve sağlıklı iki farklı tarifi sofralara getiriyor.
‘Muratbey D Plus
ürünleri’, bağışıklık sistemini destekleyen D vitaminli içerikleriyle bu kez Muratbey’in ‘Kaşık Dökmesi’
tarifi ile sofralarımızda yer alıyor.
Sadece 100 gramıyla günlük D
vitamini ihtiyacınızın yüzde 33'ünü tek başına karşılayarak
bağışıklığınızı artırmaya yardımcı olan Muratbey Plus Taze Beyaz peynir
ile hazırlanan Kaşık Dökmesi, sağlıklı bir lezzet olarak bayram
sofralarınıza keyif katıyor.
İçindekiler:
100 - 150 gr kadar Muratbey Plus Taze Beyaz
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
1 fiske tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
1 fiske tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)
Hazırlanışı:
Peynir
ve maydanoz hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp 2-3 dakika çırpın.
Çatalla hafif ezdiğiniz peyniri ve doğranmış maydanozu da ekleyip
karıştırın.
Tavayı çok az yağlayıp ısıtın. Isınmış tavanıza harcınızdan 1 er çorba kaşığı dökün ve çok hafif yayın.
Orta ateşte bir tarafı
pişince diğer tarafını çevirin. Kaşık dökmeleriniz hazır, afiyet olsun.
Kaşık Dökmesi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 26, 2020
Rating:

Hiç yorum yok