Karnabahar Köftesi


Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
3 dal taze soğan
1/4 demet dereotu
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı un
Kaya tuzu
Karabiber
Pul biber
Kimyon
 

Yapılışı:
Karnabahar'ın kalın sap ve yaprak kısımlarını ayıklayın. Küçük parçalara bölüp kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın.
 
Yeşillikleri ince bir şekilde kıyın ve sarımsakları rendeleyin.
 
Haşlanmış karnabaharlı bir kaba alın ve çatal yardımıyla iyice ezin.
 
Yumurta, un, kaşar peyniri, sarımsak, doğranmış yeşillikler ve baharatları katıp iyice yoğurun.
 
Toparlanan köfte harcının üzerine streç çekip 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
 
Bu sürenin sonunda ellerinizi hafif yağlayın ve köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın.
 
Tavaya az bir yağ koyup köfteleri kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
 
Ilık olarak servis edin.
 
Afiyet olsun. 

Karnabahar Köftesi Karnabahar Köftesi Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 04, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok