Karnabahar Köftesi
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
3 dal taze soğan
1/4 demet dereotu
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı un
Kaya tuzu
Karabiber
Pul biber
Kimyon
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
3 dal taze soğan
1/4 demet dereotu
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı un
Kaya tuzu
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Yapılışı:
Karnabahar'ın kalın sap ve yaprak kısımlarını ayıklayın. Küçük parçalara bölüp kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın.
Yeşillikleri ince bir şekilde kıyın ve sarımsakları rendeleyin.
Haşlanmış karnabaharlı bir kaba alın ve çatal
yardımıyla iyice ezin.
 
Yumurta, un, kaşar peyniri, sarımsak, doğranmış
yeşillikler ve baharatları katıp iyice yoğurun.
 
Toparlanan köfte harcının üzerine streç çekip 45
dakika buzdolabında dinlendirin.
 
Bu sürenin sonunda ellerinizi hafif yağlayın ve
köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın.
 
Tavaya az bir yağ koyup köfteleri kızgın yağda
önlü arkalı kızartın.
 
Ilık olarak servis edin.
 
Afiyet olsun. 
Karnabahar Köftesi
 
        Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Aralık 04, 2023
 
        Rating: 
 
        Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Aralık 04, 2023
 
        Rating: 



Hiç yorum yok