Magnolia
Gerçeğine
en yakın orijinal Magnolia yemek isteyenler hazır mısınız? Diğer tarifler gibi
muhallebi, muz, bisküvi karışımı değil.
Bildiklerimizden
çok daha lezzetli, kıvamı çok daha farklı. İşin sırrı pişirdikten sonra içine
kremşanti ilave
etmekte saklı. Bu şekilde çok daha hafif bir tadı oluyor.
İsterseniz
küçük porsiyonluk kalıplarda yapabileceğiniz gibi benim gibi büyük tepside de
yapabilirsiniz.
‘‘İyi
Yemek Yapmak Herkesin Hakkı’’  fikriyle yola çıkan ve beş yaşından beri
mutfak aşığı olan Gastronotun Mutfağı, sizler için yazdı.
Şimdiden
ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.
*Benmari usulü olacağı için karıştırma kabı ısıya dayanıklı olmalı ve tencerenin üstüne tam oturmalıdır. Karıştırma kabına kesinlikle su değmemeli. Çünkü buharda pişirme olacak.
* Eğer tepsiye yapacaksanız un 100 gr olsun.
 Malzemeler:
120
gr toz şeker
60
gr un
3
yumurta sarısı
480
ml süt
225gr
kremşanti
1
paket vanilya 
1
tutam kaya tuzu
İçi İçin:
4-5
adet Muz
Yulaflı
Bisküvi
Yapılışı:
Tencereye
yarısını geçecek kadar su koyuyoruz ve ocağa alıp altını orta ateşte açıyoruz.
Bir
karıştırma kabı alıp içine tozşeker, un, tuz koyalım ve karıştıralım.
Kaynayan
suyun altını iyice kısalım ve kabı tencerenin üstüne koyalım. 
İçerisine
yumurta ve sütün yarısını koyalım ve karıştırmaya başlayalım.
Hepsi
iyice karışınca kalan sütü de koyalım ve 15-20 dakika hiç durmadan
karıştıralım.
Akışkan
bir kıvam elde edince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Ilıyan karışımın içine vanilya ekleyelim ve karıştıralım.
Kremşantiyi
süt ile birlikte çırptıktan sonra yavaş yavaş karışımı ilave edelim.
Tepsiye
bisküvileri dizelim üzerine muz dilimleri koyduktan sonra karışımın yarısını
dökelim ve yayalım.
Aynı
şekil yine üzerine bisküvileri dizelim ve üzerine muz dilimleri koyalım.
Kalan
karışımı da ekleyelim ve üzerine toz haline getirdiğimiz bisküvileri koyduktan
sonra en az 4-6 saat buzdolabında ağzı streçli bir şekilde soğutalım.
Afiyet
olsun.
Magnolia 
 Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Eylül 15, 2022
 
        Rating:
 
        Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Eylül 15, 2022
 
        Rating: 
 Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Eylül 15, 2022
 
        Rating:
 
        Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Eylül 15, 2022
 
        Rating: 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

denedim gerçekten harika bir tadı var bir daha ki sefere çilekli yapıcam. çok teşekkürler :)
YanıtlaSilgüzel yorumunuz için teşekkürler,afiyet olsun. :)
Sil