CORONA VİRÜSÜNE KARŞI EN KORUYUCU MASKE, KENDİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ
Dünyayı etkileyen ve ülkemizde de vaka tespit edilen Corona 
virüsü özelinde görüş ve önerilerini paylaşan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit
 Aktaş, “bu virüse karşı kişisel hijyen ve bağışıklık 
sistemi en önemli iki konu. 
Bağışıklık sisteminiz kuvvetli olursa ve 
hijyene dikkat ederseniz, korkmanıza gerek yok. En etkili maske, kendi 
bağışıklık sisteminizdir” dedi. “Corona virüsü bağışıklık sisteminiz güçlüyse sizi öldürecek bir virüs değildir”
Maalesef Corona Virüs her yere yayıldı ve ülkemizde de görüldü. Çoğunluk panik halinde. Öncelikle sakin olunması gerekir diyen Dr. Ümit Aktaş,
 “Corona virüsü bağışıklık sisteminiz güçlüyse sizi öldürecek bir virüs 
değildir. Herkes maske peşinde, maskeler karaborsaya düşmüş durumda. 
Unutmayın, bu virüse karşı en korucu maske, sizin kendi bağışıklık 
sisteminiz. Daha koruyucu bir maske yok. Metro istasyonlarında satılan 
kâğıt maskeler sizi korumaz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz en 
önemlisi” dedi. 
Dr. Ümit Aktaş, Corona virüsünden korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin yollarını sıraladı. 
İlk
 olarak zararlı besinleri hayatınızdan çıkarın. Beslenme son derece 
önemli. Beslenmeyi düzenlemek için hayatınızdan işlenmiş gıdaları 
çıkarın. Karbonhidratı beslenmenizden çıkarın, her türlü pakete girmiş 
gıdadan uzaklaşın. 
Ardından panik olmayın ve sakin olun. Stresli ve üzüntülü insanların bağışıklık sistemi zayıflar. Yaşam sevinciniz, enerjiniz yüksek olsun. Yaşam sevinciniz yüksek olmadan korunamazsınız.
Üçüncü önemli konu; sigara gibi 
alkol gibi zararlıların hiç birine yaklaşmayın, bunlar bağışıklık 
sisteminizi zayıflatan en önemli faktörlerdir. 
“Bağışıklığınızı güçlendirmek için sofranızdan eksik etmeyin”
Bağışıklığınızı güçlendirmek için fermente gıdalarından faydalanın diyen Dr. Ümit Aktaş,
 “Ev yoğurdu, ev sirkesi ev turşusu, şalgam suyu bol bol tüketin. Bunlar
 hem antiviraldir hem de bağışıklık sisteminin ilk savunma duvarı olan 
probiyotikleri bol bol içerir. 
Bol yağlı beslenin.
 Zeytinyağı, tereyağı, iç yağ, kuyrukyağı sizin için son derece faydalı 
yağlardır. Etiniz kuzu eti, tavuğunuz köy tavuğu, balığınız deniz balığı
 olsun. Sebzelerin hepsini mevsiminde yiyin ve bol bol sakatat tüketin. 
Sakatatların hepsi, paça çorbası kemik suyu, bağışıklık sisteminizi 
güçlendirir. Sizi destekler. Unutmayın virüsten korunmak istiyorsanız 
‘En güçlü maskeniz, kendi bağışıklık sisteminiz” dedi. 
“Beyaz sabun tercih edin”
60
 yaş üstündeyseniz mecbur kalmadıkça evden çıkmayın ve toplu taşıma 
kullanmaktan kaçının, toplu etkinliklere gitmeyin diye öneride bulunan 
Dr. Aktaş, “Kişisel hijyeninize çok önem gösterin. 
Ellerinizi sık sık 
beyaz sabunla etkili bir şekilde yıkayın. Sıvı sabunlar sizi korumaz. 
Ellerinizi içeriden ve dışarıdan parmak aralarınıza girerek en az 20 
saniye günde 10-15 kere yıkayın.
“Diyabet ve kalp damar hastaları daha dikkatli olsun”
“Bağışıklık
 sistemini zayıflatan en önemli hastalık diyabettir. Şeker hastalığınız 
varsa bağışıklığınız zayıftır. Bağışıklık sistemi kürlerini bol bol 
uygulamanız gerekir. Şeker hastalarının hepsinin karbonhidrattan, 
şekerden, tahıldan uzak durmaları gerekir. 
Aynı şekilde kalp damar 
hastaları, kanser hastaları bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar 
kullandıkları için zayıf bir bağışıklığa sahiplerdir. Bu hastaların 
kendilerini topluluktan tecrit etmesi gerekir. En önemli korunma yöntemi
 budur” dedi. 
“Yanınızda karanfil taşıyın”
Fermente
 gıdaların yanı sıra sofranızda bol bol çiğ soğan ve sarımsak bulunsun 
diyen Dr. Aktaş, “Kuşburnu bağışıklığınızı destekleyen en önemli 
meyvelerimizden biridir ve C vitamini deposudur. Ceviz, bağışıklığınızı 
destekleyen virüslere karşı koruyan en önemli gıdalardan biridir. 
Zerdeçal ve zencefil aynı şekilde antiviral besinlerdir. Brokoli’de 
bağışıklığı destekleyen besinler arasındadır. Fakat brokoliyi çiğ 
tüketmek gerekir. Yanınızda mutlaka karanfil taşıyın. Karanfil 
antibakteriyeldir” dedi. 
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI EN KORUYUCU MASKE, KENDİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ
 
        Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Mart 22, 2020
 
        Rating: 
 
        Reviewed by gastronotunmutfagi
        on 
        
Mart 22, 2020
 
        Rating: 



Hiç yorum yok