Doğal Probiyotik: ARI EKMEĞİ
Yavru arıların ilk besini, perga olarak da bilinen arı ekmeği, doğal
bir probiyotik oluşuyla beslenme açısından büyük önem taşıyor.
Arı
ekmeği, polenin dış zarının arının kendi enzimleriyle sindirilip bütün
besin içeriğinin açığa çıkmış halidir. Enzimlerle zarın parçalanması bir
fermentasyon işlemidir ve bu fermentasyonda yararlı bakteriler
gelişmektedir.
Bu yönü ile arı ekmeği probiyotik özellik gösterir.
Probiyotikler bağırsak florasının düzenlenmesini sağlayan yararlı
bakterilerdir. Arı ekmeği, bileşiminde bulunan Lactobacillus
bakterileriyle probiyotik doğal bir gıda özelliği taşımaktadır.
BEE’O
Arı Ekmeği, Türkiye’de ilk defa “Sözleşmeli Arıcılık” modeliyle
üretilmekte; uzman gıda ve ziraat mühendisleri kontrolünde kovandan
sofraya doğal besin içeriği korunarak tüketicilere ulaştırılmaktadır.
Arı ekmeği yaklaşık %30 oranında protein içerir.
Ayrıca, “K vitamini”
açısından zengindir. Bunun yanı sıra bileşiminde, A, B1, B2, B3, B6,
B12, C, E, D vitaminleri ile fosfor, potasyum, kalsiyum, sodyum,
magnezyum, demir ve çinko mineralleri yer almaktadır.
BEE’O
Arı Ekmeği’ni yetişkinlerin günde 6-12 adet, çocukların 3-6 adet
doğrudan çiğneyerek veya süt, yoğurt gibi gıdalara karıştırarak
tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Ürüne www.beeo.com.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Doğal Probiyotik: ARI EKMEĞİ
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 09, 2019
Rating:

Hiç yorum yok