Doğal Probiyotik: ARI EKMEĞİ

Yavru arıların ilk besini, perga olarak da bilinen arı ekmeği, doğal bir probiyotik oluşuyla beslenme açısından büyük önem taşıyor.
Arı ekmeği, polenin dış zarının arının kendi enzimleriyle sindirilip bütün besin içeriğinin açığa çıkmış halidir. Enzimlerle zarın parçalanması bir fermentasyon işlemidir ve bu fermentasyonda yararlı bakteriler gelişmektedir. 

Bu yönü ile arı ekmeği probiyotik özellik gösterir. Probiyotikler bağırsak florasının düzenlenmesini sağlayan yararlı bakterilerdir. Arı ekmeği, bileşiminde bulunan Lactobacillus bakterileriyle probiyotik doğal bir gıda özelliği taşımaktadır.

BEE’O Arı Ekmeği, Türkiye’de ilk defa “Sözleşmeli Arıcılık” modeliyle üretilmekte; uzman gıda ve ziraat mühendisleri kontrolünde kovandan sofraya doğal besin içeriği korunarak tüketicilere ulaştırılmaktadır. Arı ekmeği yaklaşık %30 oranında protein içerir. 

Ayrıca, “K vitamini” açısından zengindir. Bunun yanı sıra bileşiminde, A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E, D vitaminleri ile fosfor, potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum, demir ve çinko mineralleri yer almaktadır.

BEE’O Arı Ekmeği’ni yetişkinlerin günde 6-12 adet, çocukların 3-6 adet doğrudan çiğneyerek veya süt, yoğurt gibi gıdalara karıştırarak tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Ürüne www.beeo.com.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Doğal Probiyotik: ARI EKMEĞİ Doğal Probiyotik: ARI EKMEĞİ Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 09, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok