Çikolatalı ve Muzlu Pasta

Malzemeler:
1,5 su bardağı un
3 adet yumurta
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 paket muzlu puding
1 su bardağı küp küp doğranmış muz
1 çay bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu




Üzeri için:
Hazır çikolata sosu
2 adet muz
1 çorba kaşığı portakal reçeli suyu
2 çorba kaşığı iri doğranmış antepfıstığı

Yapılışı:
Yumurtaları, şekeri, süt ve sıvıyağı çukur bir kapta mikserle çırpın.

Un, pirinç unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpıp hamuru yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.




Muzlu pudingleri sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin ve keki fırından alıp soğumaya bırakın.

Alüminyüm folyoyu kare kek kalıbının içine kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirip keki lokma iriliğinde doğrayıp kalıba alın ve üzerine muzlu pudingi döküp iyice karıştırın.

Doğranmış muz, böğürtlen ve portakal kabuğunu serpiştirip harmanladıktan sonra üzerini spatula ile düzelterek kalıbın her tarafına eşit olarak yayıp buzdolabında 4-5 saat bekletin.

Üzeri için muzları soyup dilimleyin ve portakal reçeline buladıktan sonra pastayı kare dilimlere kesip üzerlerine muz dilimlerini  yerleştirin.

Çikolata sosu ve antepfıstığı ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.



Çikolatalı ve Muzlu Pasta Çikolatalı ve Muzlu Pasta Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 11, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok