Bahar Sebzeli Sote ve Somonlu Bulgur
Enfes sebzelerin Norveç somonu ile buluştuğu tarif, hafif, besleyici
ve açık hava akşam yemekleri için ideal! Artık her mevsimde bulunmasına
rağmen bu lezzeti yalnızca mevsim sebzeleri ile hazırlamak isterseniz
malzeme listenizden pırasayı çıkarabilirsiniz. Bir diğer seçenek de iç
bakla yerine enginar kullanmak…
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Malzemeler
600 g taze Norveç somonu
250 g bulgur
250 g iç bezelye
250 g iç bakla
4 küçük kabak
1 dal pırasa
Natürel sızma zeytinyağı
Tuz ve biber
Hazırlanışı
- Bir tavada 300 ml su ısıtın, tuz ekleyin ve bulguru içine atıp kapağını kapatın.
- Bir kızartma tavasında pırasayı natürel sızma zeytinyağıyla çevirip ardından bezelye, kabak ve baklaları ekleyin. Sebzeler hafif diri kalana kadar pişirin.
- Başka bir tavada somon parçalarının her yüzünü birer dakika pişirin.
- Bulgura natürel sızma zeytinyağı ekleyin. Taneleri bir çatal yardımıyla ayrıştırın ve tavadaki sebzelere ekleyin.
- Somonla karıştırıp servis edin.
Bahar Sebzeli Sote ve Somonlu Bulgur
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Haziran 13, 2019
Rating:
Hiç yorum yok